Toepassingen

Vandaag de dag is “BREEDVELD & WEAVER” actief in alle onderdelen van de industrie, van de kleinste werkplaats tot de grootste fabriek.

Beelen

Bij een storing tijdens het rijden met de puinbreker bleek na onderzoek op locatie dat de linker hydraulische wielmotor vast stond.

Na eerste demontage van de buitendeksels van de motor bleken de remplaten verbrand te zijn. De hydraulische wielmotor gedemonteerd en tevens nieuwe remplaten vervangen. Het geheel weer gemonteerd en getest en na 2 dagen was dit rupsvoertuig weer operationeel.

De cilinder van de Fuchs kraan lekte bij de klant en was op locatie niet te demonteren.

Op ons advies gehele kraan naar onze werkplaats gebracht en de pennen met holle cilinder gedemonteerd.

Cilinder gedemonteerd, gereinigd, buis licht gekrast ( deze gehoond),  lagers en afdichtingen vervangen, gemonteerd, getest en weer opgebouwd in de kraan.

Wegens schade in het hydraulische systeem heeft de klant besloten een persfilter en retourfilter op de truck te monteren.

Met een RVS subframe aan het chassic hebben we de persfilter in het hydraulische systeem gemonteerd en aangesloten.  

De tank is gedemonteerd en verlaagd opgehangen. Tevens is de tank inwendig gereinigd en gat in de bovenzijde gemaakt om het retourfilter direkt in de tank te monteren. Deze weer aangesloten op de bestaande installatie.

Deze filter installatie beschermd de hydraulische pompinstallatie van de truck  van al het vuil wat uit alle aangesloten voertuigen retour komt. De sensoren bewaken de vervuiling van de filterelementen. Deze zijn makkelijk van buitenaf door de TD te vervangen.

Bij storingen aan het hydraulisch systeem van de walkingfloor op deze 19 Mtr. lange trailer is na inspectie ter plaatse geconstateerd dat enkele kleppen lekte en het systeem te heet (83 graden celsius) werd en niet meer goed functioneerde.

Na binnenkomst in onze werkplaats diverse flowtesten gedaan en geconstateerd dat de doorlaat en het systeem niet helemaal correct meer waren. Diverse afdichtingen waren verbrand in de kleppen. Van diverse komponenten en slangen is de doorlaat vergroot.

Div. cilinders en kleppen gerepareerd en geheel weer opgebouwd. Na uitvoerig testen bleek de temparatuur in de praktijk nu rond de 40 graden Celcius te schommelen. Een enorme verbetering is behaald en een tevreden klant.