Toepassingen

Vandaag de dag is “BREEDVELD & WEAVER” actief in alle onderdelen van de industrie, van de kleinste werkplaats tot de grootste fabriek.

Glazen dakspansysteem

Het ontwerp van een nieuw bankgebouw in de buurt van Madrid, door architectenbureau Kevin Roche – John Dinkeloo and Associates LLC, bevat een groot glazen koepeldak, met een minimum aan paneelverbindingen. 

De bouw van dit glazen dat is een waarlijk architectonisch meesterwerk. Een stalen buisvormige ring, gemaakt van grote vierkante buisdelen, is op ronde betonnen muur geplaatst. Speciaal vervaardigde beugels die aan de buitenkant van de ring zijn geplaatst, zijn verbonden met de ondersteunende structuur van het dak, dat bestaat uit speciale kabels en spanten, door middel van 4 balken (M36), door de binnenkant van de stalen ring. De grote glazen panelen worden aan de spanten bevestigd, en vormen zo het eigenlijke dak. Voordat de glazen panelen bevestigd konden worden, moest de ondersteunende structuur, met een doorsnee van 31.1 meter, tegelijkertijd op 36 punten worden gespannen. 

Dit werd gedaan door middel van de beugels en 36 cilinders van 30 ton zwaar, waarna de gehele structuur kon worden bevestigd, om zo voor een stevige constructie te zorgen. 
De 36 ENERPAC enkelwerkende cilinders RCS 302, elektrische pompunit en slangen met een totale lengte van 400 meter, inclusief spruitstukken, enz., zijn geleverd door BREEDVELD & WEVER! Bovendien heeft de klant deelgenomen in een bedrijfs- en veiligheidstraining, waardoor het project op een veilige en probleemloze manier binnen de tijdslimiet kon worden afgerond.