Toepassingen

Vandaag de dag is “BREEDVELD & WEAVER” actief in alle onderdelen van de industrie, van de kleinste werkplaats tot de grootste fabriek.

MPI “Resolution” Monopile klem

In april 2005 werd het installatieschip van MPI de “Resolution” (TIV1) uitgerust met een nieuw monopile geleidingssysteem, voor het installeren van grotere en zwaardere monopiles dan mogelijk was zijn met de 350-ton draaiende kraan.

Deze monopiles worden gebruikt voor het molenpark Barness in Furness bij het Isle of Man in het Verenigd Koninkrijk. De monopiles hebben een lengte van 60 meter, een doorsnee van 4,60 meter en een gewicht van 480 ton. Het monopile geleidingssysteem, dat door DNV is geclassificeerd, is uitgerust met hydraulische grijp- en sluitcilinders van ‘BREEDVELD & WEAVER’.

De monopiles worden geladen met behulp van diepladers tot aam het kantelpunt. Een hydraulisch gestuurde lier brengt het systeem overboord en verplaatst het systeem vervolgens met behulp van de hydraulische cilinders die worden gebruikt voor het vastgrijpen en positioneren van de monopile.