Hydraulische pompen

Mega

Hydraulische pompen

MEGA levert zowel handbediende hydraulische pompen, lucht-hydraulische pompen en elektrisch aangedreven pompen. De handbediende pomp is leverbaar als enkelvoudige en als dubbelwerkende pomp. Deze pompen kunnen zowel in horizontale als in verticale positie gebruikt worden. 

De elektrisch aangedreven pomp is een tweetraps radiale hydrauliek pomp welke een druk kan leveren van  700 kg/cm2/10.000 psi. De eerste trap zorgt voor een snelle beweging waarna de tweede trap inschakelt onder last.

Alle MEGA pompen worden standaard voorzien van overdrukbeveiliging afgesteld op maximum werkdruk.

Keuze van pomp is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren zoals:

  • welke maximale systeemwerkdruk (bar) is nodig
  • welke volume olielevering is vereist ( voor handmatige pompen, cm³ per pompbeweging, voor aangedreven pompen olie l./min. )
  • Is een pomp met één of twee snelheden vereist? (2-traps pompen leveren een hoog olievolume bij lage druk om de cilinder snel op te laten lopen en schakelen dan over naar de hogedruktrap met laag volume onder belasting)

Welke krachtbron heeft uw voorkeur?

  • Handmatig (met de hand of met de voet bediend). Mobiel gebruik wanneer de vaste krachtbron zoals elektriciteit of lucht niet beschikbaar zijn.
  • lucht / hydraulisch. Gebruikt perslucht van het vaste leidingsysteem of kan ook via een draagbare luchtcompressor.
  • Elektrisch / hydraulisch. Welke spanning is beschikbaar? Heeft een pomp met batterijvoeding voorkeur?
  • Benzinemotor / hydraulisch. Pompen met een hoge opbrengst die het mogelijk maken om op afgelegen locaties te werken waar geen perslucht of elektriciteit beschikbaar is.

Een technisch adviseur van Breedveld & Weaver kan u helpen bij de keuze van de meest geschikte pomp voor uw toepassing en adviseren over het juiste gebruik en de combinatie met cilinders en gereedschappen. Wij hebben niet alleen een groot assortiment hydraulische pompen, maar bieden ook advies op maat en een uiterst flexibele service.

Iets op maat nodig? Vraag het ons!