Roparun, Team Mammoet Runs

De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld: het is een unieke hardloopwedstrijd, met een even uniek doel:

“trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen
dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Dat betekent dat de opbrengst van de sponsorloop helemaal wordt besteedt aan projecten ter ondersteuning van patiënten met kanker. Niet voor onderzoek, maar voor concrete activiteiten om de (laatste) levensdagen van de patienten zo plezierig mogelijk te maken.

Eén van de deelnemende teams is . Acht runners lopen een non-stop-estafette van Hamburg naar Rotterdam; dat is ruim 65 km per loper! De lopers worden daarbij ondersteund door fietsers, chauffeurs, masseurs en koks.

 is ook in 2013 hoofdsponsor van het Mammoet Runs team geweest.

Duitse Herder vereniging voor instructie aan zowel hond en geleider. Kringgroep De Oude Maas heeft zo’n 40 jaar ervaring in de hondensport en de verschillende onderdelen.

Sinds 1996 zet  zich in voor het behouden, restaureren en het voor publiek openstellen van de Nederlandse en Duitse verdedigingswerken in Hoek van Holland.

Het nieuwe bezoekerscentrum, het , is gevestigd in een Duitse geschutsbunker van het bouwtype 611. De originele 4-tons pantserplaat die in oorlogstijd het schietgat van het kanon kon afsluiten is hydraulisch bedienbaar gemaakt.

 leverde de cilinder en sponsorde de pompunit.