Over ons

Specialist in hydraulische cilinders. Onze snelle service garandeert korte levertijden voor reparaties, aanpassingen of constructie van nieuwe cilinders

Bedrijfsgeschiedenis

Op 25 april 1955 werd het bedrijf opgericht en zat in het hart van Rotterdam aan het Bolwerk. Op dit moment waren de enige activiteiten de verkoop van hydraulische vijzels, rollende en kleine gereedschappen voor de auto-industrie en reparatie.

In 1958 verhuisde het bedrijf naar een groter gebouw van ongeveer 200m2 in de Fabrieksdwarsstraat in Rotterdam met een kleine werkplaats voor allerlei soorten hydraulica. Sinds 1960 is de verkoop van hydraulische producten enorm gegroeid en vanaf die tijd zijn verschillende bekende hydraulische merken verkocht en gerepareerd. In de daaropvolgende jaren bleef het bedrijf groeien en in 1970 verhuisde het naar Vlaardingen, een stad op ongeveer 10 minuten van Rotterdam in het midden van de Europoort. Er werd een gebouw van 850m2 gekocht, met een werkplaats van 200m2 uitgerust met draaibanken, boor-, zaag-, las- en testmachines.

In 1990 verhuisde het bedrijf naar zijn huidige locatie van 2200m2, met een grote verkoopafdeling, een geheel nieuwe werkplaats voor speciale nieuwbouw, assemblage en reparatie van cilinders, pompen, aggregaten, lage- en hogedrukhydraulica, een servicewerkplaats en een nieuw magazijn voor onderdelen en afdichtingen om efficiënter te kunnen werken en onze klanten meer ondersteuning en service te bieden.

Vandaag is “BREEDVELD & WEAVER” actief in alle sectoren van de industrie, van de kleinste werkplaats tot de grootste fabriek. Op bouwplaatsen en offshore platforms, in onderzoeks- en testlaboratoria, krachtcentrales en op chemische fabrieken, in de automobielindustrie, ruimtevaart en de nationale spoorweg de Nederlandse Spoorwegen en in de material handling-industrie. Waar hydraulische kracht nodig is, zijn de hydraulische producten van “BREEDVELD & WEAVER” een effectieve oplossing!

 

Onze missie

Met een breed scala aan bekende en gerenommeerde merken zoals SPX Powerteam, Larzep, Hydrashear, Reelcraft, Mega, Villa Hydraulics, Riken, Simson en Newpac bieden wij kwalitatief hoogwaardige producten tegen een goede prijs.

Breedveld & Weaver vertegenwoordigd vele gerenommeerde merken hydraulisch gereedschap maar ook van de merken Enerpac en FPT hydraulisch gereedschap maar ook van Galtec tandwielpompen en motoren hebben wij veel kennis die wij graag met u delen.