Services

Eén van onze hoofdspecialiteiten is het repareren en onderhouden van hydraulische cilinders.

Service en reparatie van hydraulische cilinders

Breedveld & Weaver is al 50 jaar de specialist en begrip in het repareren van hydraulische componenten.
De reparaties geschieden grotendeels in onze eigen service- en reparatie-afdeling, welke is uitgerust met moderne voorzieningen, gereedschappen, testbank en andere faciliteiten.

Wij zijn met name gespecialiseerd in het repareren van hydraulische cilinders. Goed opgeleide monteurs staan garant voor een vakkundige revisie of reparatie van de meeste hydraulische cilinders.
Ook als deze niet door ons zijn geleverd. Prijsopgave en continu overleg waarborgen onze werkwijze en geven u als klant duidelijk inzicht in het verloop van de reparatie.

Materiaalaanpassingen, verbetering van het soort of type plunjerassen, afdichtingen, geleiders en uitvoering behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. Ook verzorgen wij de reparatie en/of het testen van de cilinders met een fabrieksspecificatie. Vervanging volgens maatvoering van het oude model of volgens de door u gewenste aanpassing(en). Het naar voorbeeld vervangen van “oude” of niet meer verkrijgbare onderdelen en/of cilinders is ook één van onze specialisaties.

Reparatie en/of revisie van hydraulische cilinders is vrijwel altijd mogelijk. Het is daarom belangrijk bij storing of schade eerst na te gaan of reparatie en/of revisie voordeliger is. Neem in ieder geval eerst contact met ons op en laat in nauw overleg met u vooraf een prijsopgave samenstellen op basis van zeer gunstige prijzen en een grote voorraad staflengtes Chrome-assen in mm- en inchmaten. Na overleg is een snelle levertijd mogelijk. Op verzoek leveren wij een standaard testrapport van de gerepareerde en gereviseerde cilinders.

Breedveld & Weaver past onderstaande technieken toe om de te reviseren onderdelen weer in topconditie te krijgen


Vernikkelen/verchromen
Door een metalen onderdeel voor een machine of ander type werktuig te voorzien van een deklaag bestaande uit nikkel-hardchroom worden de materiaaleigenschappen van alle zowel het basismetaal,  het nikkel en het chroom gecombineerd. Zo kan het basismetaal de mechanische belastingen van het onderdeel opvangen, terwijl de nikkel en chroom deklagen het beschermt tegen bijvoorbeeld corrosie, slijtage of agressieve stoffen.

Bij nikkel hardverchromen wordt vóórhet hardverchromen eerst een deklaag van nikkel aangebracht. Hiermee wordt het basismateriaal volledig afgesloten voor invloeden van buitenaf. Hardchroom heeft immers op macroniveau een noodzakelijke open structuur om de juiste smeereigenschappen te garanderen. Bij nikkel hardverchromen is de deklaag zeer hard en voorzien van de juiste oppervlaktestructuur. Dat levert onder meer een zeer hoge slijtageweerstand op.

Verchromen
Door een metalen onderdeel voor een machine of ander type werktuig te voorzien van een hardchromen deklaag worden de sterke eigenschappen van beide metalen gecombineerd. Zo kan het basismetaal de mechanische belastingen van het onderdeel opvangen, terwijl de deklaag het beschermt tegen bijvoorbeeld corrosie, slijtage of agressieve stoffen.

Bij hardverchromen is de deklaag zeer hard en voorzien van de juiste oppervlaktestructuur. Dat levert onder meer een hogere slijtageweerstand op. En toch behoudt het de juiste structuur die nodig is om het te kunnen smeren bij wrijving met anderen onderdelen of afdichtingen.

Lasercladden
Lasercladden is een relatieve nieuwe oplastechniek waar door middel van een hoogvermogen laser een dunne laag van het basismateriaal wordt versmolten met het toe te voegen substraat. Deze metalen vormen een intermetallische verbinding. De bewerkte componenten zijn daardoor zeer geschikt tegen corrosieve omstandigheden, hoge wisselende belastingen en slijtvast. Bovendien kunnen objecten door deze toevoegingen weer naar oorspronkelijke maatvoering worden teruggebracht.

Lasercladden

Borstelen Honen
Wanneer uw cilinderbuis beschadigd is kunnen wij kleine oneffenheden verwijderen door deze te borstelen. Als de oneffenheden groter zijn kunnen wij deze honen. Deze laatste techniek is dé verspanings-techniek als het gaat om maatnauwkeurigheid, rondheid en ruwheid – tegen geringe kosten.

Service en reparatie van hydraulische componenten en apparatuur

Naast reparatie van cilinders hebben wij veel ervaring in het repareren en onderhouden van complete hydraulische units, kleppen en alle andere hydraulische componenten.
Voor de service en reparatie van hand, pneumatisch en elektro aangedreven pompen, vijzels, autokrikken en ander hydraulisch gereedschap hebben wij een aparte servicewerkplaats.

Onze uitgebreide testapparatuur maakt het mogelijk diverse testmethodes toe te passen. O.a. het testen van een pompdruk tot 2800 bar en statische vijzeldruk tot 400 ton behoren tot onze testmogelijkheden. Het opleveren en testen kan ook plaatsvinden in samenwerking met externe instanties, zoals Lloyds en T.N.O.

Verder leveren wij ook losse onderdelen, afdichtingen, manchetten, o-ringen en reparatiesets voor diverse hydraulische apparatuur en cilinders.